TwoGDZ » 2 класс » ГДЗ Математика 2 класс » Решебник Математика 2 класс Гісь О.М., Філяк І.В. 2019 год (Нова програма)

Решебник Математика 2 класс Гісь О.М., Філяк І.В. 2019 год (Нова програма)

01.04.2020

Урок 15

Час, дні тижня

Завдання 1

  • Щоб скисло молоко, потрібна 1 доба
  • Щоб закінчити школу, потрібно 11 років
  • Щоб переглянути циркову виставу, потрібна 1 год
  • Щоб здійснити подорож під час канікул, потрібен 1 тиждень
  • посіяти і виростити пшеницю, потрібні місяці


Завдання 2 Дні тижня: Пн, Вт, Ср, Чт, Пт, Сб, Нд

  • Вівторок — це другий день тижня
  • Вівторок — попередній до середи день
  • За суботою слідує неділя
  • Якщо сьогодні середа, то завтра буде четвер
  • Учора була субота, якщо сьогодні неділя
  • Післязавтра після понеділка буде середа (завтра буде вівторок, післязавтра буде середа)
  • П’ятниця передує суботі
  • Наступний за неділею понеділок
  • Сьогодні у місті Лабіринтів — усе безкоштовно. Який це день тижня, якщо: це не п’ятниця, вчора не була п’ятниця і завтра не буде п’ятниця; це робочий день тижня, але не понеділок і не вівторок?

Міркуємо так

Це не п’ятниця

Вчора не була п’ятниця, це не субота

Завтра не буде п’ятниця, це не четвер

Не понеділок

Не вівторок

Робочий день тижня, то це не неділя

Залишається середа


Завдання 3

  • Доба складається з 4 частин: ранок, вечір, день, ніч.
  • 1 год < 2 год
  • 8 днів > 1 тиждень (8 днів > 7 днів)
  • 3 доби > 2 доби
  • 1 тиждень > 1 день (7 днів > 1 день)


Завдання 4 У місті Лабіринтів Оля провела тиждень (7 днів), а її брат — 3 дні. На скільки днів більше в місті Лабіринтів провела Оля, ніж її брат?

Оля — 7 днів, на ? більше

Брат — 3 дні

Розв’язання

7 — 3 = 4 (дні) — на стільки днів більше в місті Лабіринтів провела Оля, ніж її брат

Відповідь: на 4 дні більше в місті Лабіринтів провела Оля, ніж її брат


Завдання 5 Екскурсія в місто розпочалась о 10 год і закінчилась о 12 год

  • Скільки годин тривала екскурсія?

12 — 10 = 2 (год) — тривала екскурсія

  • Сніданок був за 1 годину до початку екскурсії. О котрій годині був сніданок?

10 — 1 = 9 (год) — час сніданку

  • За 2 год після закінчення екскурсії був обід. О котрій го­дині був обід?

12 + 2 = 14 (год) — час обіду


Завдання 6 Катрусю покликали додому о 8 год вечора, Ромчика — на 2 год раніше. О котрій годи­ні покликали додому Ромчика?

Катрусю — о 8 годині

Ромчика — о ?, на 2 години раніше

Розв’язання

8 — 2 = 6 (год) — час додому

Відповідь: Ромчика покликали додому о 6 годині


Завдання 7 «Круговий» приклад

45 — 20 = 25

25 — 23 = 2

2 + 63 = 65

65 + 4 = 69

69 — 14 = 55

55 — 10 = 45

Копирайт © 2020 Дайте Хліба Inc. Все права защищены.