TwoGDZ » 2 класс » ГДЗ Математика 2 класс » Решебник Математика 2 класс Гісь О.М., Філяк І.В. 2019 год (Нова програма)

Решебник Математика 2 класс Гісь О.М., Філяк І.В. 2019 год (Нова програма)

01.04.2020

Урок 76

Календар

Завдання 1 Заповнили пропущені дати

Пн

Вт

Ср

Чт

Пт

Сб

Нд

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

  • Який день тижня був першим у січні? Середа
  • Які дні тижня є «сусідами» 7 січня (вівторок)? Понеділок, середа
  • На яке число припадає друга неділя січня? 12 січня
  • На який день тижня припадає 13 січня? Понеділок А 23 січня? Четвер
  • Іменини Івасика припадають на третій понеділок січня. Яке це число? 20 січня
  • Через 2 дні після своїх іменин Івасик із друзями піде до кінотеатру. Коли це буде? 20 + 2 = 22 (січня)
  • Івасик із батьками кататиметься на лижах 25 і 26 січня. У які дні тижня це буде? Субота, неділя
  • Який день тижня є останнім днем січня? П’ятниця
  • Якого числа буде остання субота січня? 25 січня
  • Назви всі дати січня, коли була неділя. 5, 12, 19, 26
  • Скільки разів у січні була субота? 4 рази А скільки — п'ятниця? 5 разів

 

Завдання 2  Василько відпочивав у таборі 2 тижні (14 днів) і ще 3 дні. Скільки всього днів Василько відпочивав у таборі?

Спочатку — 14 днів

Потім — 3 дні

Всього — ?

Розв’язання

14 + 3 = 17 (д.)

Відповідь: у таборі Василько відпочивав 17 днів

 

Завдання 3

2 роки 3 міс. + 6 міс. = 2 роки 9 міс.

3 роки 4 міс. + 8 міс. = 3 роки 12 міс. = 4 роки

12 міс. + 4 роки = 4 роки 12 міс. = 5 років

7 років — 7 міс. = 6 років 12 міс. – 7 міс. = 6 років 5 міс.

3 роки 3 міс. — 12 міс. = 3 роки – 1 рік = 2 роки

20 міс. — 1 рік 3 міс. = 20 міс. – 15 міс. = 5 міс.

 

Завдання 4 У понеділок мама спекла 12 тістечок. Кож­ного наступного дня мама пекла на 2 тістечка більше, ніж попереднього. Скільки тістечок мама спекла в п'ятницю?

Міркуємо так

Понеділок – перший день тижня, а п’ятниця – п’ятий день тижня, з вівторка по п’ятницю пекла додатково 2 тістечка, тому через чотири дні

2 + 2 + 2 + 2 = 8 (т.) - тістечок треба спекти додатково

12 + 8 = 20 (т.) – тістечок спекла в п’ятницю

Перевірка: понеділок – 12 тістечок, вівторок – 14 тістечок, середа – 16 тістечок, четвер – 18 тістечок, п’ятниця – 20 тістечок 

Відповідь: у п’ятницю спекла 20 тістечок

 

Завдання 5 У понеділок тато вивчив 7 нових слів. Кожного наступного дня він вивчав на 3 слова більше, ніж попереднього. Скільки всього слів вивчив тато з понеділка по четвер?

Міркуємо так

Понеділок – перший день тижня, а четвер – четвертий день тижня, з вівторка по четвер додатково вивчав 3 слова, тому через три дні

3 + (3 + 3) + (3 + 3 + 3) = 18 (с.) – слів треба вивчити додатково

7 + 7 + 7 + 7 = 28 (с.) – слова за чотири дні, які однаково вивчав

28 + 18 = 46 (с.) – всього слів вивчив з понеділка по четвер

2 спосіб

7 + (7 + 3) + (7 + 3 + 3) + (7 + 3 + 3 + 3) = (7 + 7 + 7 + 7) + (3 + 3 + 3 + 3 + 3 + 3) = 28 + 18 = 46 (с.) – всього слів вивчив з понеділка по четвер

Відповідь: з понеділка по четвер тато вивчив 46 слів

 

Завдання 6 У Мартусі в п'ятницю день народження, а в Сергійка — на 5 днів пізніше. Який це буде день тижня?

Міркуємо так

П’ятниця – субота – неділя – понеділок – вівторок – середа

 

Завдання 7 Сніг ішов у день перед п'ятницею, в день перед середою та у два наступні дні після суботи. У які дні не йшов сніг?

Міркуємо так

  • Якщо мова йде про тиждень, тоді маємо тиждень від понеділка до неділі. Сніг ішов у день перед п’ятницею – це четвер; у день перед середою – це вівторок; два наступні дні після суботи – це тільки неділя. Отже, сніг не йшов у понеділок, середу, п’ятницю, суботу
  • Для проміжку часу від вівторка до понеділка сніг ішов у середу, п’ятницю, суботу

Копирайт © 2020 Дайте Хліба Inc. Все права защищены.