TwoGDZ » 2 класс » ГДЗ Математика 2 класс » Решебник (ГДЗ) Математика 2 класс Гісь О.М., Філяк І.В. 2019 год (Новая программа)

Решебник (ГДЗ) Математика 2 класс Гісь О.М., Філяк І.В. 2019 год (Новая программа)

01.04.2020

Урок 97

Завдання 1

на 2 менше «—»          на 2 більше «+»

у 2 рази менше «:»      у ? разів менше «:»

У ? разів більше «•»     у 2 рази більше «•»

 

Завдання 2 Задача на кратне порівняння

У страуса 2 лапи, а в тигра 4. У скільки разів більше лап у тигра, ніж у страуса?

Страус — 2 лапи

Тигр — 4 лапи, у ? разів більше

Розв’язання

4 : 2 = 2 (рази)

Відповідь: у 2 рази більше лап у тигра, ніж у страуса

 

Завдання 3 У пташки 2 лапи, а в павука 8. Хто має більше лапок: дві пташки чи один павук? У скільки разів більше?

1 пташка — 2 лапи

2 пташки — ? лап

 

павук — 8 лап, у ? разів більше

Розв’язання

1) 2 • 2 = 4 (л.) – лап у двох пташок

2) 8 > 4   у павука лап більше, ніж у двох пташок

8 : 4 = 2 (рази)

Відповідь: у 2 рази більше лап у павука, ніж у двох пташок

 

Завдання 4 Оля склала 7 однакових букетів із 35 ромашок. А Леся склала 4 однакові букети з 28 маків. Скіль­ки ромашок в одному букеті? Скільки маків в одному букеті?

35 ромашок — це 7 букетів по ? ромашок

28 маків — це 4 букети по ? маків

Розв’язання

1) 35 : 7 = 5 (р.) – ромашок у одному букеті

2) 28 : 4 = 7 (м.) – маків у одному букеті

 

Завдання 5

14 : (6 + 1) = 14 : 7 = 2

42 : (12 – 5) = 42 : 7 = 6

(38 + 18) : 7 = (38 + 2 + 16) : 7 = 56 : 7 = 8

(100 – 51) : 7 = (100 – 50 – 1) : 7 = 49 : 7 = 7

63 : 7 • 3 = 9 • 3 = 27

 

Завдання 6 Дмитрик піднявся по сходах на сьому сходинку. Попере­ду — у 3 рази більше сходинок. Скільки всього сходинок мають сходи?

Подолав — 7 сходинок

Попереду — ?, у 3 рази більше

Всього — ?

Розв’язання 

1) 7 • 3 = 21 (с.) – сходинок попереду

2) 21 + 7 = 28 (с.)

Відповідь: сходи мають 28 сходинок

 

Завдання 7 В одному наборі є 6 чашок. У Катрусі є 5 таких наборів, а в Марічки — 3 набори. На скільки більше чашок у Катрусі, ніж у Марічки?

1 спосіб

1 набір — 6 чашок

5 наборів — ? чашок; на ? чашок більше

1 набір — 6 чашок

3 набори — ? чашок

Розв’язання

1) 6 • 5 = 30 (ч.) – чашок у Катрусі

2) 6 • 3 = 18 (ч.) – чашок у Марічки

3) 30 – 18 = 12 (ч.)

2 спосіб

1 набір — 6 чашок

Катруся — 5 наборів, на ? наборів більше; на ? чашок більше

 

Марічка — 3 набори

1) 5 – 3 = 2 (н.) – на стільки наборів більше в Катрусі, ніж у Марічки

2) 6 • 2 = 12 (ч.) – на стільки чашок більше в Катрусі, ніж у Марічки

Відповідь: на 15 чашок більше у Марічки, ніж у Катрусі

 

Завдання 8 У віночку Галинки є 7 стрічок, біла стрічка — посередині. * Скільки стрічок є зліва від білої стрічки?

Міркуємо так

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

Якщо біла стрічка посередині, тоді вона четверта, зліва від неї 3 стрічки

Відповідь: 3

Копирайт © 2020-2021. Все права защищены.